joi, 25 aprilie 2013

Cum alegi accesoriile pentru usa ta de interior?


Alegerea accesoriilor pentru usa poate fi o sarcina grea avand in vedere ca exista o multime de optiuni din care poti alege. Trebuie sa iei in calcul design-ul si aspectul exterior al clantelor, dar incearca sa te concentrezi pe capacitatea acestora de a-si indeplini functiile pentru care au fost create. Ai nevoie si ca accesoriile sa se incadreze perfect in rama usi pentru a nu necesita modificari complexe.
Alegerea incuietorilor. Analizeaza usa pe care o ai, vezi daca are spatii special create pentru un anumit tip de incuietoare. Masoara dimensiunea fiecarei gauri si locatia acesteia pe usa.

Gandeste-te ce tip de functii suplimentare ar trebui sa aiba noua incuietoare. Vrei ca usa de la intrare sa se blocheze automat si sa se poata deschide doar din interior? Fiecare camera ar trebui sa aiba sistemul care iti este util si care iti imbunatateste siguranta.

Cand mergi sa cumperi accesorii pentru usi de interior trebuie sa ai in vedere ca acestea trebuie sa fie foarte rezistente avand in vedere ca usile sunt folosite foarte des, alege de asemenea un tip de maner dintr-un material usor de intretinut si rezistent.

Inainte de a pleca la cumparaturi trebuie sa stabilesti un buget rezonabil, vei putea alege accesoriile in functie  de pretul acestuia si stim deja ca diferenta de pret se regaseste in calitate sau in lipsa acesteia.

Rezistenta la foc. Daca instalezi manerele sau alte accesorii pe o usa rezistenta la foc ar trebui sa te asiguri ca acestea completeaza ansamblul, aceste usi se folosesc de obicei in cladiri cu scop comercial, pentru locuinte private nu este necesara o astfel de protectie.

Compara finisajele. Poti alege intre crom, otel inoxidabil sau alte materiale precum fier, bronz, in cazuri foarte rar chiar si aluminiu, pentru manere iti recomandam otelul inoxidabil, este mai rezistent si usor de intretinut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu