miercuri, 27 martie 2013

Instalarea sistemelor de incalzire prin pardoseala

Incalzirea radianta prin pardoseala functioneaza pe principiul radiatiei termice. Un exemplu simplu de radiatie termica este soarele, sau becul. Energie electrica este utilizata pentru incalzirea pardoselilor, iar caldura este distribuita de-a lungul camerei, prin radiatie termica.

Instalarea unui sistem de incalzire prin pardoseala se realizeaza prin diferite metode, in functie de locul de instalare, daca doriti instalarea sistemului de incalzire prin pardoseala in constructii noi, sau in constructii vechi. Modalitatile de instalare pot varia de la producator la producator, dar principiul este acelasi. Sunt disponibile doua tipuri de instalatii pentru incalzirea prin pardoseala: electrice si pe baza de apa.

Sistemul electric de incalzire prin pardoseala se poate monta sub pardoseli acoperite cu gresie, parchet si chiar sub covoare sau mochete. Acest sistem de incalzire nu este recomandat pentru incalzirea unor spatii foarte mari.
Instalarea sistemelor de incalzire prin pardoseala

Sistemele de incalzire prin pardoseala pe baza de apa sunt recomandate pentru instalarea in case noi in care nu au fost montate usile. Dace se instaleaza in locuintele unde au fost deja montate usile, sunt necesare anumite modificari, deoarece pardoselile vor fi mai inalte si usile nu se vor mai inchide.

De ce trebuie sa tii cont inainte de instalarea unui sistem de incalzire prin pardoseala

Desi aceste sisteme pot fi instalate chiar de dumneavostra daca cititi instructiunile si aveti anumite indemanari, este recomandat sa apelati la un specialiast in acest domeniu. Firmele specializate ofera servicii profesionale pentru montare, consultanta in vederea alegerii sistemului potrivit pentru locuinta dumneavoastra si garanteaza o functionare fara probleme.

Pentru o functionare eficienta trebuie sa tineti cont de urmatoarele:

1. Cat de eficienta este izolatia termica a locuintei in care vreti sa instalati sistemul de incalzire prin pardoseala?
2. Ce surse de energie vor fi utilizate pentru alimentarea instalatiei? Daca va ganditi sa instalati un sistem electric trebuie sa tineti cont de costurile energiei electrice din zona dumneavoastra geografica? Pentru reducerea costurilor cu energia electrica este recomandat sa investiti intr-un sistem de panouri fotovoltaice.
3. Trebuie sa tinem cont de tipul pardoselii sub care se face instalarea, deoarece in general mocheta are un efect izolant, parchetul din lemn masiv si gresia sunt cele mai bune solutii pentru un sistem de incalzire prin pardoseala.
4. Daca va ganditi sa instalati un sistem de incalzire pe baza de apa, este recomandat sa achizitionati si un sistem de panouri solare pentru incalzirea apei, sau daca nu va permiteti aceasta investitie un boiler pe baza de lemne este o alta metoda mai economica.

Sistemele de incalzire in pardoseala ofera o caldura confortabila, sunt silentioase in timplul functionarii, prietenoase cu mediul si cel mai mare avantaj este atunci cand va treziti dimineata nu trebuie sa va puneti picioarele pe o podea rece.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu