luni, 11 martie 2013

Elemente ce asigura structura de rezistenta a unei case

Structura de rezistenta a oricarui imobil se bazeaza pe doua tipuri de elemente: orizontale si verticale. Elementele orizontale sunt planseele, grinzile si consolele. Elementele verticale sunt stalpii si zidurile. Odata cu aceste elemente, merita mentionate si alte elemente ce asigura structura de rezistenta a unei case: fundatia propriu-zisa, sarpanta pentru acoperis, centura casei, planurile pentru armare si cofraj si samburii de beton armat.

Structura de rezistenta a casei
Structura de rezistenta a casei este cea care sustine greutatea casei insasi, actiunea eventualelor forte seismice, starilor atmosferice neprielnice care ar putea sa-i afecteze bunastarea, si trepidatiile. Tot structura de rezistenta este cea care preia greutatea constructiei insasi, dar si greutatea utila (piese de mobilier si persoane) prin plansee si prin grinzi, transmitand-o astfel, la pereti si stalpi; stalpii transmit aceste greutati, prin fundatii, in sol.

O alta componenta extrem de importanta pentru structura de rezistenta a casei este centura. Aceasta se gaseste sub tencuiala. Rolul sau este sa “lege” zidurile verticale, sa adune casa, transformand-o intr-un tot unitar. Fara aceata centura, structura de rezistenta ar fi incompleta, si deci, ineficienta.

Calitatea materialelor de constructii cu care alegi sa-ti construiesti casa nu trebuie sa fie motiv de economie. Urban Art nu recomanda achizitionarea de produse de slaba calitate, neomologate sau necertificate de catre autoritatea in domeniu. O lucrare care urmeaza indeaproape proiectul unui inginer structurist cu experienta, ales in urma unor recomandari si dupa un portofoliu reprezentativ, poate rezista unui cutremur cu magnitudinea de pana la 8 grade pe scara Richter. Altfel, ganditi-va ca faceti economie la materiale, dar va puneti in pericol viata dumneavoastra si pe cea a apropiatilor.

Pentru mai multe detalii cu privire la cele mai importante elemente ale structurii de rezistenta a caselor, contactati-ne fara ezitare, avem cele mai potrivite tehnici si cei mai priceputi ingineri care sa va ajute sa va dezvoltati proiectul casei ideale intr-unul realist, cu maxima rezistenta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu