luni, 29 iulie 2013

Invata sa vopsesti usile de interior

In perioada de vara ni se face dor de renovari, vrem sa schimbam aspectul casei, sa avem un nou inceput intr-o casa mai primitoare.
Dupa ce v-ati ocupat de curatarea si zugravirea peretilor este randul usilor de interior, atentie insa la materialul din care sunt fabricate, puteti vopsi doar usile din lemn si uneori si pe cele din fier.
Pasul 1. Cel mai simplu mod pentru a vopsi usile este sa le scoateti din balamale si sa le fixati pe un stativ. De preferat ar fi sa indepartati toate detaliile pe care le are usa pentru a nu le murdari.
Pasul 2. Aseaza cartoane sau folie pentru a nu murdari spatiul din jurul usii.
Pasul 3. Alegere vopseaua de baza. Daca usa a fost vopsita intr-o culoare inchisa si vrei sa o schimbi ar fi ideal ca primul strat sa aiba o culoare deschisa, preferabila alb. De asemenea daca nu a mai fost vopsita de mult vei avea nevoie de o cantitate mai mare de vopsea pentru a obtine rezultatul dorit.
Pasul 4. Apuca-te de vopsit. Incepe cu detaliile dinspre interiorul usii (vezi exemplul de mai jos), lucreaza rapid pentru a astupa eventualele crapaturi si spatii ramase nevopsite.



Eu folosesc de obicei un trafalet din burete, se gaseste in toate magazinele specializate gen Baumax, Practiker etc. si o pensula ingusta, incearca sa nu o cumperi pe cea mai ieftina pentru ca risti sa-i ramana parul in vopsea.
Pasul 5. Continua prin vopsirea partilor verticale inalte, ca in imagine, de jos in sus.



Pasul 6. Vopseste partile orizontale.


Pasul 7. Vopseste partea exterioara. Ai grija la directia pensulei sau a trafaletului.


Pasul 8. Ultimul pas este vopsirea colturilor exterioare si finisarea finala, vopseaua se usuca de obicei in 12-48 de ore. Spatiul trebuie sa fie aerisit si preferabil sa nu dormi in incapere pana nu iese mirosul.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu