joi, 23 mai 2013

Cum vopsesti o usa de interior


Usile de interior sufera o multime de schimbari pe parcursul utilizarii, de aceea cand vine vorba de vopsitul acestora trebuie sa tineti cont ca materialele pe care le alegeti trebuie sa fie de calitate pentru a imbunatati aspectul usii, dar si pentru a fi mai usor de intretinut.
Inainte de a incepe vopsirea trebuie sa curatati suprafata cu apa si detergent special pentru lemn, daca este cazul, si sa acoperiti cu o folie de plastic manerele usii si geamurile.
Daca usa are crapaturi este indicat sa le acoperiti cu un chit special pe care il gasiti in magazinele specializate, va usurati astfel munca si rezultatul final este mai bun.
Puteti incepe vopsirea usii imediat dupa spalarea acesteia, pentru asta aveti nevoie de o pensula subtire si de un trafalet din burete, va usureaza foarte mult munca, scurteaza timpul pe care il petreceti facand aceasta activitate si nu lasa dungi de vopsea.
Vopseaua se usuca in aproximativ 12 ore, in functie de calitatea acesteia si de firma, dupa aceasta perioada puteti sa desfaceti folia de pe manere si geamuri si puteti folosi in siguranta usa.
Puteti curata manerele usii de interior cu o carpa umeda, daca le-ati murdarit de vopsea va recomandam sa folositi diluant doar daca materialul din care sunt realizate este de calitate, altfel riscati sa se pateze.
In stanga aveti o imagine cu o usa si cateva indicatii care se aplica doar daca folositi o pensula, daca ati gasit acel trafalet despre care vorbeam mai sus, nu veti avea probleme.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu